10 Ekim 2010 Pazar

1 Dakikalık Saygı Duramayışı !!!

Fenerbahçe - Beşiktaş maçı öncesi vefat eden Ali Çorbalı için 1 dak. saygı duruşu yapıldı , daha doğrusu yapılamadı ! Karşılıklı küfürler, terör örgütüne lanet okumalar , homurdanmalar ve ıslıklar eşliğinde geride bırakılan 1 dakikaya şahit olduk o gece...

Şimdi kendinizi Çorbalı ailesinin ve yakın dostlarının yerine koyun ... Onlar kendilerine saygı duyulmasını beklerken , adeta hakarete uğradılar seyirciler tarafından . Eğer terör örgütüne lanet okuyacaksanız 60 saniye sonra okuyun ! Rakip takıma küfür edecekseniz 60 saniye sonra edin ! Birbirinizle kavga edecekseniz 60 saniye sonra edin !

Benim beklentim ve isteğim şudur ki, Türkiye'de bundan sonra maçlarda saygı duruşu yapılmasın, çünkü insanların duygularını incitmekten başka hiçbir işe yaramıyor bu durum.

Biz böyle bir millet değildik, " Ali Emiri Efendi bizde müthiş kitap toplayıcılarının başında gelir ve Divan-ı Lugat-üt Türk'ü (şahsi gelirleriyle) bir yerden satın almıştır. Ali Emiri Efendi, ölmeden önce 18 bin kadar yazma eseri ve kıymetli kitabı ( taş baskısı falan) Millet Kütüphanesi'ne bağışlamıştır. Cenazesi oradan geçerken, o halk kimsenin düşünmeyeceği bir incelikle Millet Kütüphanesi'nin önünde tabutunu havaya kaldırdı. Adeta, kitapları onu selamlasın o da kitaplarına baksın, diye.. Öyle götürüp defnettiler Ali Emiri Efendi'yi..."

O saygı duruşu sırasında biz sadece Çorbalı ailesine hakaret etmedik, aynı zamanda atalarımıza ihanet ettik !

Not :Ali Emiri Efendi'nin cenazesiyle ilgili bilgi için; İlber Ortaylı , Zaman Kaybolmaz sf:85

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder